Adoptie & Plaatsing

Als u interesse hebt om één van onze dieren te adopteren, dan vragen wij u het hemd van het lijf. Wij willen graag dat onze dieren op een zo goed mogelijke plaats terecht komen en dat hun nieuwe baasjes een dier krijgen dat zo goed mogelijk bij hun leven en bij hun wensen past. Zo willen we weten of er jonge of oudere kinderen of andere huisdieren in huis zijn, hoeveel tijd u hebt voor het dier, of onze konijnen en cavia’s in koppeltjes en in ruime hokken worden gehuisvest, enz. Zo is naar onze ervaring de kans het kleinst dat een dier niet goed geplaatst wordt en weer terugkomt.

Daarna gaat u kijken bij één of meerdere pleeggezinnen en kijkt of de klik die u met de foto op de site had er ook in werkelijkheid is. Een dier kan immers in het echt héél anders overkomen en wij vinden het heel belangrijk dat u het ziet in een vertrouwde omgeving en er een goed gevoel bij krijgt. Dat goede gevoel geldt ook voor het pleeggezin waar het dier verblijft. Zij kennen het dier het beste en kunnen als enige beoordelen of het dier bij u en in uw leven past. Als dit allemaal positief uitpakt, worden er afspraken gemaakt over de plaatsing.

Al onze dieren worden geplaatst met een plaatsingsformulier, waarbij naar een geldig legitimatiebewijs wordt gevraagd. Wij spreken heel nadrukkelijk van adoptie omdat dieren altijd het “eigendom” van onze stichting blijven. Dit doen we uitsluitend in het belang van het dier. Het gebeurt te vaak dat dieren na verloop van tijd niet bij hun baasjes kunnen blijven (allergie, verhuizing naar het buitenland, opname in verzorgings- of verpleegtehuis) . Dan willen we , ook na jaren, “onze” dieren zelf weer een goed huis kunnen bezorgen. Dit is dus niet alleen in het belang van het dier, maar ook in het belang van het nieuwe baasje, vaak een hele geruststelling en kan een reden zijn om op wat hogere leeftijd toch met een gerust hart nog een huisdier te kunnen hebben.

Bijdrage in de plaatsingskosten Wij zijn een stichting en krijgen uitsluitend giften waarmee we moeten zien rond te komen. Al onze katten en kittens zijn gecastreerd/gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd, hebben de juiste inentingen gehad en een chip. Onze konijnen zijn geënt en gechipt en steriel gemaakt. Onze caviamannen zijn ook steriel. Vrouwelijke cavia’s worden alleen op medische indicatie gesteriliseerd. Daarnaast moeten al onze dieren natuurlijk ook gevoed worden en hun dagelijkse verzorging krijgen (grit – gras – hooi – deugdelijke kooien – speeltjes). Daarom vragen wij bij plaatsing een minimale bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.

Cavia beer, gecastreerd € 50,-
Cavia zeug € 30,-
Hamster € 10,-
Hond in overleg
Kat € 100,-
Kitten € 150,-
Konijn € 75,-
Konijn stel € 120,-
Overige dieren in overleg

Reacties zijn gesloten.