Dagje “inbreken”

Afgelopen zaterdag….bloedheet…..wat doe je dan…..de meeste mensen gingen lekker naar het strand, of zochten verkoeling langs het water, sommige gingen naar de Tour de France kijken in Utrecht…..wij niet…..wij gingen er op uit…..naar Zeist…….een kat halen uit een dichte woning….dat werd inbreken….maar wel samen met de politie!

politie auto

 

 

 

 

Hoe kwam dat zo?

Melding Zeist:
Gebeld door eigenaar die met kind in Blijf-van-mijn-lijf huis zit. Onze naam gekregen via de Dierenpolitie. Dit was wat wij van haar te horen kregen:
Ze is al een paar dagen bezig met haar kat uit huis en in een opvang  te krijgen.
Haar man zorgde voor de kat, maar heeft op 26 juni het huis verlaten en haar een SMS gestuurd dat zij vanaf dat moment voor de kat moest zorgen.
Zij had geen sleutels van het huis. Had de woningbouw gebeld, maar die zei dat ze een sleutelkoning moest waarschuwen en dat haar dat 300 euro zou gaan kosten.
Maar ze mocht van haar advocaat en de begeleiding van het Bijf-huis niet naar de woningtoe.
Heeft vrienden er gisteren op af gestuurd met haar sleutel, maardie paste niet op de voordeur.
Volgens de woningbouw was er een nieuw slot op de deur geplaatst en had mijnheer het huis leeg op geleverd.

Wij zijn toen de verschillende instanties gaan bellen:
Asiel Zeist, geen gehoor
Asiel Utrecht, geen gehoor,
Dierenambulance Zeist, geen gehoor (boodschap: later opnieuw proberen)
Dierenasiel Utrecht: geen gehoor
Toen Dierenpolitie – 144: Zij kunnen weinig doen, ik moet de Politie Midden Nederland bellen via 0900-8844.
Zij zeggen dat ik Dierenambulance Zeist moet bellen. Die neemt almaar niet op.
Vervolgens Dierenambulance Utrecht gebeld, eerst geen gehoor, later wel, maar moet echt bij Zeist zijn.
Ook nog Dierenambulance Midden Nederland gebeld, maar die komen niet in Zeist en DA Gooi en Vechtstreek komen er ook niet.
Echtgenoot van mevrouw gebeld: lijn wsch. afgesloten. Voor de zekerheid SMS om met spoed contact met ons op te nemen omdat niet echt zeker is of er wel of geen kat in huis is. Ook nog email gestuurd.

Weer politie Zeist opgebeld. Zij willen uiteindelijk wel komen om te kijken of er inderdaad een kat in huis zit, maar denken dat het niet zo is …. Als wij de Dierenambulance Zeist kunnen regelen, dan komen zij ook.
Dierenambulance Zeist staat in Utrecht en kan de stad niet uit i.v.m. Tour de France.
Spoeddienst Woningbouwvereniging gebeld of zij een sleutel van de voordeur konden leveren. Nee, Of zij een slotenmaker konden sturen: nee. Of ik dan de naam van een slotenmaker van ze kon krijgen: Nee
Politie terug gebeld en gezegd dat DA Zeist niet kan komen  wij vanuit Amsterdam daarom onderweg gaan en in ieder geval in de woning gaan kijken. Desnoods door ruit in te slaan. Afgesproken dat we zullen bellen als we er zijn.Politie plaatst maxtrixbord op Emmaplein "inbrekers Opgelet"

Uitendelijk kwamen wij in Zeist aan, kat zou in woning op eerste verdieping zitten, dus wij konden van buitenaf niet zien of er een kat aanwezig was. Beneden buurman liet ons binnen zodat wij konden kijken of wij iets konden zien of doen via de tuin maar dan hadden we een ladder nodig. Dus eerst maar weer de politie gebeld. De wijkagent was binnen 5 minuten terplaatse en we hebben eerst samen met haar weer contact met de eigenaar gezocht, uiteindelijk bleek dat er meer speelde waar de wijkagent van op de hoogte was en wij niet. Omdat de eigenaar in Utrecht zat en niet meteen kon komen hebben we samen met de agent besloten om in ieder geval via de voordeur (die nogal gammel was) te proberen een en ander los te schroeven zodat we naar binnen konden kijken en misschien toch te deur van het slot konden krijgen, zo konden we in ieder geval water en voer neerzetten. Maarja de kat liet zich niet zien….. wat als het dier al zo uitgedroogd was dat het niet kon komen. Dus toen maar aan de buurman ernaast gevraagd of we via zijn balkon en konden kijken of we misschien toch een mogelijkheid zagen om binnen te komen. Eerst een mislukte poging van mij (en een blauwe teen, want liep op slippers, is niet echt handig als je wilt klimmen) , daarna is de agente via het ene naar het andere balkon geklommen. Gelukkig was die deur niet op slot en kon de zoektocht beginnen, terwijl zij aan het zoeken was in de woning, zag ik vanaf het andere balkon een kat weg schieten en ben toen ook maar over het balkon geklommen (wel eerst slippers uitgedaan). Samen hebben we de kat gevangen die erg mager bleek en natuurlijk totaal gestresst. Zowel de kat als wij waren behoorlijk oververhit maar het dier leefde in ieder geval nog. Toen stond Marlijn ineens met een mandje voor ons neus, ook over de balkons geklauterd! Vervolgens weer met kat terug naar het balkon van de buren, inmiddels waren we natuurlijk ervaren klauteraars,  snel kat in de ambulance (airco). We zijn naar Amsterdam gereden en meteen door naar het Dierenziekenhuis Nieuw Sloten, daar is poes nagekeken en bleek inderdaad ondervoed maar maakte het naar omstandigheden goed. Ze heeft daar haar eerste hapjes eten gekregen wat ze  meteen naar binnen schrokte. Er is nog wel een dierenarts bezoek nodig want er is nog iets met haar pootjes aan de hand, later daarover meer…… Langs deze weg willen wij wijkagent Marjan nog een hartelijk bedanken voor alle hulp en haar geweldig inzet, zij is een echte dierenvriend!katje zeist

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.