Frits is geplaatst

Kater Frits (8-8-2008) is met zijn frommeloortje een grote leuke lieve gezellige vriendelijke kater met een randje van dominant gedrag. 

Hij kan goed alleen zijn, maar is een echt gezelschapsdier dus heeft hij een  huis nodig met mensen die vaak thuis zijn. Ook is hij dol op warmte – alleen met temperaturen boven de 25 graden komt hij op het balkon. Wel wil hij graag zijn eigen plekje waar hij in de zon kan liggen en als de mussen dood van het dak vallen ligt hij nog in de volle zon. In de nacht wil hij je nog wel eens wakker maken om te knuffelen en is dan zeer volhoudend om toch bij je te komen.
Toch is Frits niet voor de poes en heeft een paar hebbelijkheden die hem tot nu toe niet zijn af te leren:
–  hij kan hard bijten, nog nooit tot bloedens aan toe,  maar je voelt het wel en ’s ochtends als ik op bed lig wil hij nog wel eens aanvallen. Hij is verre van agressief of gedragsmoeilijk, maar moet wel in goede banen worden geleid zonder straffen of boos worden. Hij reageert prima op NEE en NIET DOEN zonder dat je daarbij je stem hoeft te verheffen.
 –  hij is nog wel speels, een krabpaal en genoeg speelmuizen staan ook op zijn verlanglijstje, maar probeert de rest  van het meubilair ook uit. Hij heeft dus zeker de ruimte nodig. Ook moet hij zich kunnen verstoppen want soms voelt hij zich ineens onveilig.
–  voor mensen die lang willen uitslapen is hij niet een goede partij.
–  en het is een ongelooflijk grote zeur om eten  – hij dan ook best wel wat te dik (maar kan in zijn huidige kleinere appartement te weinig bewegen).
Samengevat is hij een voor zijn jaren nog best jonge kater met een rugzak vanuit een onbekende verleden die een ruim huis en geduldige maar strenge en veel aanwezige huisgenoten zoekt.
https://www.licg.nl/media/1263/kat_bijsluiter5_5.pdf
frits-1 frits-2 frits-3 Frits-5

Reacties zijn gesloten.