Kittens met Syndactylie teentjes

In april ving de SAZ (Stichting Amsterdamse Zwerfkatten) een moeder met 5 kittens waarvan 3 kittens zichtbaar rare achtervoetjes hadden. Hun teentjes waren samengesmolten (syndactylie)  en de kleinste leek geen tenen te hebben.
Een aantal nagels waren in de weken die volgenden over hun vlees heen naar beneden aan het groeien, sommige nagels zaten tegen elkaar aan, zaten vol leven en ze konden ze niet intrekken.

De kittens waren buiten geboren en moesten gesocialiseerd worden en kwamen bij een kundige en zorgzame pleegmoeder te wonen. Nu ze oud genoeg zijn, zijn ze geopereerd aan hun mismaakte voetjes en wordt het tijd dat we een fijn huis voor ze gaan zoeken. Als ze je kennen is alles goed, maar ze hebben wel tijd nodig om aan een nieuwe omgeving en mensen te wennen. We hopen dat iemand ze die tijd wil geven en geen probleem heeft met hun pootjes. Het zijn ontzettende lieve katjes.

Ideaal zou zijn als ze met zijn drietjes een huisje kunnen krijgen maar we snappen dat dat een hele opgave zal zijn.

Omdat ze hun achterpootjes niet heel goed kunnen gebruiken zijn ze kwetsbaar. Ze zullen zich minder goed kunnen verweren en minder goed en snel kunnen vluchten als dat nodig is. Klimmen doen ze vooral met hun voorpoten. Om die reden zoeken we voor allemaal een huis zonder tuin of met een bijzonder goed afgezette tuin of balkon.

Er is niet te voorspellen of zij in de toekomst nog problemen aan de voetjes zullen ondervinden en om die reden bieden wij aan dat ze, uiteraard in overleg met ons, naar onze dierenarts kunnen gaan en wij daarmee tegemoet komen in eventuele kosten.

Voor de beschrijving en meer foto’s van de katjes kijk op:

http://www.dierenvangnet.nl/syn/

http://www.dierenvangnet.nl/ducky/
http://www.dierenvangnet.nl/happy/

 

 

 

 

 

AKEUJ6831 AIMG_4818

Reacties zijn gesloten.