Lola is weer thuis

Lola is blij want ze kon gisteren terug naar haar baasje.Lola
Eind juli werd Lola’s baasje ernstig ziek en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Lola werd verzorgd door de buren en mocht, zoals ze gewend was, ook buiten wandelen.
Maar ze woont wel in een drukke uitgaanswijk en het bleek dat Lola mensen miste, overal kopjes ging halen en feestvierders vonden het soms nodig haar achterna te zitten of dat ze “een rot schop” verdiende.
Wij hebben Lola toen opgehaald en bij een pleeggezin ondergebracht.
Al vlug bleek dat ze erg mager was, slecht at en dronk en een vreemde ademhaling had, alsof ze het erg benauwd had. Toch maakte ze geen zieke indruk.
Bij de dierenarts bleek na onderzoek, foto’s en een echo dat ze een gaatje in haar middenrif had. Haardikke en dunne darm en zelfs één van haar nieren zal in haar borstholte. Ja, geen wonder dat je het dan benauwd hebt en niet veel eetlust !!!
Hoewel ze lang niet in optimale conditie was, moest ze toch geopereerd worden en dat gebeurde door Dr. Sjollema en zijn team van het Medisch Centrum voor Dieren. Het was een lastige (en dure) operatie en op het nippertje uitgevoerd, maar Lola is een dame met pit en ze herstelde langzaam maar volledig.
Vlak na de operatie werden we op een avond opgebeld door een verpleegkundige die via-via had gehoord dat wij heel misschien wel de kat van één van haar patiënten opvingen en dat het baasje haar zo miste en zich zo ongerust maakte…
Binnen het uur hadden we foto’s naar de verpleegkunde gestuurd, die ze uit heeft geprint en ze naar het baasje bracht, die dolblij kon bevestigen dat dit ZIJN LOLA was.
Na geruime revalidatie van beide patiënten zijn ze sinds gisteren weer samen thuis.
En dank aan DAP IJburg en het MDC voor hun geweldige hulp.Lola3 Lola2

Reacties zijn gesloten.