Milo is geplaatst

Milo, een kruising Tibetaanse Terrier van bijna 10 kilo, is een gecastreerd reutje van 5 jaar.

Hij heeft een lange vacht die door zijn huidig baasje redelijk kort gehouden wordt voornamelijk i.v.m. een overgevoeligheid voor huismijt waarvoor hij medicatie krijgt. Deze tabletjes kosten een klein bedragje per maand en hij doet het hier prima op.
Milo is een heel gezellige hond die erg van knuffelen houdt.  Kinderen vanaf 10-12 jaar vindt hij geweldig – van baby’s of kleine kinderen wordt hij onrustig. Hij kan goed met andere honden mits die rustig geïntroduceerd worden. Zijn eerste levensjaar heeft hij met een labrador doorgebracht en bij de oppas die een eigen hond had ging het ook goed. Katten die buiten stil zitten zijn niet interessant – als ze weg rennen wil hij er wel eens achter aan gaan.
Hij kan heel goed een behoorlijk aantal uren alleen thuis zijn zonder te blaffen of iets kapot te maken. Hij slaapt gewoon in zijn mandje of komt lekker bij je liggen, het liefst op de bank, maar houdt beslist niet van een bench.
Daarnaast is hij heel actief en dol op lange einden buiten lopen, bij voorkeur met een hardlopend of skeelerend baasje, spelen met een balletje of gewoon lekker los rennen en spelen. Mee in de auto, bus of trein naar bos of strand, voor in een mandje op de fiets, of lopend naast de fiets, daar is hij allemaal voor in. Hij is gewend om mee te gaan op vakantie en kan in een gehuurd huisje ook prima aarden. Een pension vindt hij maar niks. Een dagje bij iemand anders, zeker als daar nog een andere hond is, is geen enkel probleem.
Buiten aan de lijn kan hij onzeker zijn wat zich kan uiten in blaffen. Vooral met herders (en sommige andere grote honden) heeft hij moeite omdat hij als pup een aantal keren is aangevallen. Loopt hij los dan ontwijkt hij deze liever door een stukje om te lopen om daarna weer bij je terug te komen.
Milo is 2 x op cursus geweest en kent natuurlijk de basiscommando’s. Daarnaast is het een slim hondje dat graag nieuwe dingen leert.
Milo is zindelijk, kan goed alleen thuis zijn, sloopt niets, gaat makkelijk mee in de auto, tram,bus en trein of voorop de fiets en is gewend om naast fiets of scootmobiel mee te lopen.
Wij zoeken voor Milo een actief en consequent baasje dat NIET in Amsterdam woont vanwege de meerdere slechte ervaringen die hij op diverse hondenlosloopplaatsen heeft gehad.
Hij heeft een nieuw huis nodig omdat zijn huidige baasje lichamelijk steeds beperkter wordt waardoor het steeds moeilijker wordt om hem de beweging te geven die hij nodig heeft en gewend is.
milo Milo2 Milo3 Milo4

Reacties zijn gesloten.