Percy is geplaatst

Percy is half maart onder nare omstandigheden bij zijn baasje weggehaald. Hij was mishandeld, verwaarloosd, zijn vacht geheel vervilt en onder de vlooien.

Eerst is hij naar de dierenarts geweest alwaar hij nagekeken en geschoren is want de klitten zaten tot op zijn huid.

Onder tussen is hij behoorlijk opgeknapt. Hij is erg aanhankelijk, houdt van knuffelen en volgt je het liefst door het hele huis. In het begin was hij wel wat bang van vreemde bezoekers maar nu is al het bezoek leuk en je wordt dan ook luidruchtig begroet. Buiten is hij voornamelijk geintereseerd in stokken en rondneuzen. Als hij andere honden tegen komt gaat het ook goed op een enkele keer na met een andere reu, maar dan luistert meneer wel erg goed als je hem roept en nog beter als je hem afleidt met een stok. Zwemmen vind hij ook geweldig vooral als je een stok in het water gooit. Hij heeft wel veel behoefde aan beweging, dus wij zijn opzoek naar een zeer actieve baas die lekker met hem aan de wandel gaat en hem aan het werk zet. Fietsen is misschien ook nog wel een idee, maar dat hebben wij hier nog niet geprobeerd.

Alleen zijn zal opgebouwd moeten worden, indien er bij zijn nieuwe toekomstige baas geen andere honden aanwezig zijn. Nu zit hij met 2 andere honden en dat gaat prima.
De 3 katten in huis vindt hij wel erg interessant, soms wil hij er achteraan maar laat zich dan wel goed tot de orde roepen.

Percy vind dingen onder dwang minder prettig, bijvoorbeeld een “kontje geven” om hem in de auto te laten springen staat hij niet toe. Wij denken dan ook dat hij in het verleden geschopt of geslagen is. Nu springt hij goed in de auto en als hij soms helpt een snoepje in de auto gooien ook.
In het begin reageerde hij heel heftig als je aan zijn voerbak zat  maar ondertussen mag je tijdens het voeren wel aan zijn bak zitten. Ook met een snoepje geven moet je hem eerst laten zitten en dan nog is hij wel erg gretig om dat snoepje te pakken te krijgen. Wij plaatsen hem dan ook niet bij jonge kinderen.
Wie o wie geeft deze lieve, aanhankelijke, actieve hond de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot een heerlijk maatje voor het leven. Hij leert heel snel en doet graag iets voor je.

Percy is 22-5-2011 geboren wie geeft hem zijn mooiste verjaardagskado en wordt zijn nieuwe baasje?

Reacties zijn gesloten.