Plaatsings voorwaarden

Een vraag die wij (en ook andere opvangcentra)  geregeld krijgen is: waarom blijft het geadopteerde dier eigendom van de stichting?

De meeste mensen die bij ons voor een dier aankloppen gaan er van uit dat dit dier zijn/haar hele leven lang bij hen zal blijven. Natuurlijk willen wij dat zelf ook graag en gaan wij hiervan uit. Alleen … je kunt in het leven niets zeker weten, nu heb je misschien een baan,  een woning, een relatie, ben je gezond. Maar als er straks iets verandert?

White Chihuahua Puppy Holding a Fifty Dollar Bill in Mouth, on white background.

Als je je baan verliest heb je ineens veel minder inkomen.  Wordt je huisdier dan ook nog eens chronisch ziek, dan moet je misschien afstand doen van het dier omdat het beter is voor het dier, niet omdat jij dat zelf graag wilt.

Als je relatie eindigt, kun je ook te maken krijgen met minder inkomen, misschien moet je ook je huis uit of kleiner gaan wonen of ergens waar geen huisdieren zijn toegestaan.  Ook betekent het vaak dat waar je eerst samen voor de dieren zorgde, je dit nu alleen moet doen wat betekent dat er ineens veel minder tijd is voor de dieren.

Of je wordt ziek en kunt de verzorging van je dieren niet meer aan. Soms overlijden baasjes terwijl de dieren dan achter blijven.

Dit zijn allemaal redenen waardoor je ongewild niet meer in staat bent om (goed) voor je huisdier(en) te zorgen. Dit zijn ook de redenen waarom wij, iedere dag, dieren ter afstand aangeboden krijgen.

hond en kat in vervoersmand

Juist omdat wij als geen ander weten dat dit kan gebeuren, blijven onze dieren eigendom van de stichting, zodat ze te allen tijde weer naar ons terug moeten.  En voor heel veel baasjes is dit juist een heel geruststellende gedachte.

Het komt ook voor dat in samenspraak met de stichting een familielid of bekende van het baasje het dier overneemt. Natuurlijk gelden voor dit nieuwe baasje dan dezelfde plaatsingsvoorwaarden.

Heel soms komt het voor dat ondanks onze strenge adoptievoorwaarden een dier toch niet dát gouden mandje heeft waar wij vanuit gingen. Dan willen wij een dier terug kunnen halen. Gelukkig komt dat in de praktijk bijna nooit voor, maar wij kunnen dat nooit voor 100% uitsluiten en de dieren moeten er op kunnen vertrouwen dat wij te allen tijde voor hen klaar staan.

 

De dieren zijn ooit aan ons toevertrouwd en sommige hebben zelfs  eerst geruime tijd bij ons moeten herstellen van een geestelijk of lichamelijk trauma. U begrijpt dat het voor ons daarom heel belangrijk is dat wij zeker weten dat een dier niet alleen heel goed herplaatst wordt, maar ook daarna altijd weer naar ons terug moet komen als dat nodig mocht zijn.

Vandaar dus al die regeltjes en voorwaarden.

hond-kat-konijn-knaagdier

 

 

 

 

 

 

U koopt dan ook geen dier van ons. U adopteert het en zorgt ervoor zo goed als u kunt en zo lang als u kunt en als u dat om welke reden dan ook niet meer kan, dan komt het dier weer terug naar ons.

De plaatsingskosten zijn dan ook een tegemoetkoming in de kosten die wij moeten maken om onze dieren gezond te maken en te houden.

Reacties zijn gesloten.