Sam is geplaatst

Sam is een hele knappe, energieke ex-kater uit mei 2017. Hij is een kruising tussen een Ragdoll en een Europese korthaar en lijkt nog het meest op een kortharige Ragdoll.
Vrijwel iedereen valt voor zijn knappe uiterlijk en zijn charmes. Maar qua karakter is hij niet een kat voor de “beginnende” kattenbezitter. Hij is erg slim en moet veel gelegenheid hebben om te spelen, want anders gaat hij kattenkwaad verzinnen. Hij kan bijvoorbeeld sommige kasten openmaken. En eten is voor hem nooit veilig!
Hij is geen schootkat maar wel erg aanhankelijk en houdt veel van kroelen. Hij is graag bij je de buurt en ‘s nachts kruipt hij het liefst bij je in bed.
Hij is gewend om dagelijks naar buiten te kunnen in een afgeschermde tuin. Hij kan dus niet op een flat met balkon, want hij zal proberen te ontsnappen en daarbij naar beneden vallen. Hij is zo avontuurlijk dat hij als hij op straat kan zeker gaat zwerven en vechten.
Hij is keurig zindelijk en gewend aan een kattenbak.
Andere katten vindt hij leuk, maar uiteindelijk wil hij meestal de baas spelen hetgeen voor de andere kat vaak niet zo leuk uitpakt. Hij vindt honden best wel leuk en spannend, maar het hangt sterk van de hond af of het maatjes zullen worden.
In het kort: Voor Sam zoeken we dus een baasje met ervaring met katten die voldoende tijd in hem kan investeren. Een beneden huis zonder andere katten, met een afgesloten binnentuin van waaruit hij niet op de straat kan komen.
Nogal wat eisen, maar uit ervaring weten we dat dit is wat hij nodig heeft.
Sam-1Sam-2 Sam-3 Sam-4 Sam-5

Reacties zijn gesloten.