Seve

Seve (voorjaar 2012) is 4 jaar geleden uit Roemenië gered en naar Nederland gebracht. Dit is niet via een bepaalde Stichting of organisatie gegaan, maar via iemand die deze hond in nood een warm hart toedroeg. Seve was er namelijk erg slecht aan toe, broodmager en met een rechter voorpoot die overduidelijk verkeerd stond. Al snel bleek dat het om zo’n complexe breuk ging, dat deze voorpoot volledig geamputeerd moest worden. Een intensief traject van zorg en kosten volgde.

Seve is dus een hond met een rugzak, ééntje die in de afgelopen 4 jaar wel een heel stuk lichter geworden is. Van een bange, zelfs onvoorspelbare hond die niets van andere honden wilde weten,  is hij nu zeer vriendelijk, knuffelig en aanhankelijk naar mensen toe, kan hij goed met andere honden overweg en gaat hij eventuele confrontaties uit de weg.  Kortom een stabiele hond

Dat hij 1 poot mist betekent absoluut niet dat hij niet keihard kan rennen of dolblij de auto in kan springen om lekker lang te gaan wandelen. Hij kan en wil alles wat een hond met 4 poten ook kan en wil. Hij luistert goed en kan los lopen, is enthousiast, speels en ondeugend en waaks.

Omdat Seve gevoelig is voor prikkels en slim genoeg is om u uit te proberen, zoeken wij een baas die stevig in zijn/haar schoenen staat, ervaring heeft met honden en kan bijsturen indien nodig. Seve heeft stabiliteit nodig met niet al teveel prikkels en veel aandacht en beweging. Bij voorkeur geen gezin met kleine kinderen (teveel prikkels, onverwachtse gedragingen/bewegingen) en ook geen gezin met katten (daar gaat hij achter aan).
Speciale zorg: nee, maar heeft veel aandacht en beweging nodig
Gedrag: luistert goed, is enthousiast, speels en ondeugendSeve-1Seve-2

Reacties zijn gesloten.