Thela is gereserveerd

Thela (20-06-2019) is een leuke, jonge, enthousiaste hond. Zowel in uiterlijk als in karakter heeft ze iets weg van een terrierachtige hond: zelfstandig, moedig, volhardend. Ze is een clown in haar speelsheid, ze is razendsnel en alert. Ze werkt uit zichzelf goed met haar baasje mee en wil graag een waardevol lid van de groep zijn. Ze is niet blafferig, wel waaks. Ze is geen knuffelhond, maar…: ze geniet met toegeknepen oogjes van strelingen, geborsteld worden of buikje aaien. Ze is jong en sterk, ze rent graag voluit. Haar neus is top.
Thela heeft zich gedurende een jaar in het gastgezin super ontwikkeld van een schuw wezentje tot een hond die haar mensen volkomen vertrouwt en die met haar hondenhartje haar mensen lief heeft. Ze is bijzonder oplettend naar haar baasje/vrouwtje en laat zich met super lichte aanwijzingen goed leiden. Thela is leergierig en gemotiveerd. Steun heeft ze nodig bij nieuwe situaties en mensen die ze nog niet kent, maar ze wil zo graag en dat helpt haar steeds weer om de wereld groter te maken. Ze straalt trots uit als je dit samen met haar voor mekaar krijgt. Ze heeft een goed karakter, hecht zich aan haar baasje/vrouwtje (dus geen allemansvriend), wil graag voor je werken mits je haar geen druk/stress oplegt: opvoeden met lichtheid en blijheid werkt voor baas en hond super.
Thela is mensgericht, maar zou ook als tweede hond goed op haar plaats zijn. In het gastgezin leeft ze met andere honden samen; het is vaak Thela die uitnodigt tot spel. Ze heeft absoluut sociale kwaliteiten: als er iets niet pluis is, komt ze bij haar mensen om hulp. Thela heeft veel kwaliteiten in zich waar haar baasje/vrouwtje mee verder zou kunnen, bijvoorbeeld speurwerk.  Als ze zich eenmaal veilig bij je voelt, komt een geweldig spontane, contactgerichte en guitige hond tevoorschijn, een hartveroverend levenslustig teefje. Haar gezicht is een open boek met sprekende ogen die je altijd in de gaten houden. Thela kan alleen thuisblijven mits ze goed ingewoond is. Ze vindt autorijden prima.
We zoeken voor Thela een baasje/vrouwtje dat stabiel,  ontspannen en speels leiding kan geven aan deze jongedame, dat wil investeren in een jonge hond en ervaring heeft met hondentaal. Thela kan bij een andere hond. Thela past het beste in een rustige, landelijke omgeving of rustige buitenwijk, huis met een tuin. We plaatsen Thela niet bij jonge  kinderen, oudere kinderen in overleg.
Thela Thela2 Thela3 Thela4 Thela5 Thela6

Reacties zijn gesloten.