Tricia is geplaatst

Omdat Tricia (november 2017) als kitten is aangereden en daardoor een voorpootje mist, zoeken wij voor haar een heel speciaal plekje.

Zij is sociaal en andere katten gewend, maar vindt het duidelijk fijn als ze veel aandacht en weinig concurrentie krijgt.

Zij is speels en heeft absoluut geen last van haar handicap. Ze is een jong katje met veel energie en kan flink rennen en springen – soms lijkt ze op een lief hippend konijntje, op andere momenten, met haar stevige dunne achterpootjes, op een kangoeroetje.

Maar het is wel goed zich te realiseren dat dit een poesje met een handicap is: lichamelijke inspanning als een potje rennen, wat ze graag doet, kost haar de nodige energiei en soms lukt er iets niet helemaal goed. De kans op uitglijden is groter dan normaal en ze kan haar bewegingen minder snel corrigeren zodat ze wel eens mis springt of iets minder ver komt dan ze dacht. Daardoor voelt ze zich soms wat onzeker.

Dus:  voor deze dame beter geen andere katten, geen heel jonge kinderen en een absoluut veilige omgeving binnenshuis met een hermetisch afgesloten tuin of balkon.

1Tricia 1tricia1 1tricia2 1tricia3

Reacties zijn gesloten.