Yala en Yoef zijn geplaatst

Dit zijn Yala en Yoef, twee lieve Perzische katjes van bijna een jaar oud. Het zijn broer en zus en ze zoeken samen een fijn nieuw huisje. Maar wel bij een baasje met ervaring met dit ras.

Perzen hebben een intensieve dagelijkse verzorging nodig, omdat hun vacht te lang en te dicht is om zichzelf te kunnen onderhouden. Er zijn dagelijkse borstelbeurten nodig om de vacht gezond en klitvrij te houden.

Het baasje van Yoef en Yala heeft afstand gedaan omdat hij de verzorging van de vacht niet aankon. Ze zaten vol met klitten en waren op veel plaatsen vervilt. De dierenarts heeft ze geschoren en zoals op de foto´s te zien is, is hun vacht nog niet helemaal terug gegroeid.

Aan het borstelen zijn ze ook nog niet helemaal gewend – het gaat nog niet van harte.

Ze houden erg van spelen, het liefst met iets aan een touwtje, vooral Yala kan hier geen genoeg van krijgen. Ook doosjes om in en uit te springen zijn favoriet. Daarna lekker samen slapen op de vensterbank, in het zonnetje, maakt de dag perfect.
In het begin zullen Yoef en Yala best schuw zijn en tijd nodig hebben om te wennen. Maar ze vinden het leuk om in de buurt van mensen te zijn en zijn heel nieuwsgierig. Ze zijn behendig en springen graag ergens op of in om te kijken wat er te beleven valt. Echt jonge poezen dus, die een baasje zoeken met tijd en aandacht.

Yoef Yala 2 Yala en Youf met klit Youf2

 

Reacties zijn gesloten.