Bob de spookhuiskat

Dit is Bob, die wij vlak voor Oud en Nieuw hebben opgenomen.  Het baasje van Bob was op vakantie gegaan en dacht dat een kat wel twee weken alleen in huis kon zijn met een voorraad water en een flinke bak brokken. En dat ook nog eens in een buurt waar van oudsher dagenlang veel vuurwerk wordt afgestoken.
Gelukkig zag één van de buren dat het wel erg stil was rond de feestdagen en werd ongerust. Zij wist wie een sleutel had en besloot naar binnen te gaan.
Daar trof ze een compleet spookhuis aan, met toeters, bellen, sirenes en flitsende lampen, en daar middenin een compleet gestreste jonge kat. Via de Dierenpolitie en Cordaan kwam de melding binnen en Bob werd opgehaald.
Bob bleek  een ontzettend leuke, sociale, gecastreerde kater met erg veel honger en bovendien een raar loopje. Ook merkten we, toen hij na een weekje helemaal gewend was, dat er “iets” met zijn ogen aan de hand is. Bij dierenkliniek IJburglaan werd Bob grondig nagekeken en daar kwam men tot de conclusie dat hij dat rare loopje had omdat hij ergens in het verleden een gebroken heup heeft opgelopen. Dierenarts Rob van Zon heeft toen de heupkop verwijderd, en Bob doet nu intensief aan fysio: Trap-op-trap-af, een gemotoriseerd speeltje waar een catnipmuis aan vast is gebonden, propjes gooien, een speeltje aan de ventilator, zodat zijn spieren lekker sterk worden.
Bob bleek een aanlopertje te zijn die al weer een aantal maanden in huis was en zijn “baasje” was het gelukkig met ons eens dat zijn huis geen goed huis voor Bob was en heeft afstand gedaan.
Bob gaat binnenkort nog naar de tandarts want het bleek dat 3 van de 4 hoektanden zijn afgebroken en uiteraard moet hij ook nog naar de oogarts.
En als hij zo ver is, komt u hem weer tegen als we een huisje voor hem gaan zoeken.

Bob Bob2 Bob3 Bob4

Reacties zijn gesloten.