Luna is geplaatst

Luna is een (nog) niet gesteriliseerd teefje, geboren 2 oktober 2014, een middenslagmaat van ongeveer 40-45 cm.
Luna is een ontzettend lieve, knuffelige aanhankelijke hond. Met haar sprekende koppie en prachtige ogen heeft ze je al snel ingepakt. Ze wil graag bij je zijn, met je stoeien/spelen/kroelen of lekker in je buurt slapen of zijn.
Buiten vindt ze het heerlijk om met andere honden te rennen en te spelen, al dan niet spetterend door de plassen. Ze is supersociaal naar andere honden en reageert niet tot amper op katten. Ze kan met kinderen en ook even alleen zijn is geen probleem. Ze is (nog) niet dol op meegaan in de auto, maar het is geen probleem en eenmaal buiten vindt ze het geweldig.
Waarom zoeken wij dan een nieuw huis voor haar?
Luna is in huis genomen als gezelschapsmaatje voor de andere hond. Echter, na een aantal maanden bleek dit toch niet helemaal de juiste combinatie te zijn. Door haar verleden heeft Luna een rugzakje. Ze komt oorspronkelijk uit Griekenland en sinds ze in Nederland is, is ze heel erg opgeknapt  – van heel bangig hondje tot een best wel stoere maar vooral sociale dame. Maar haar stressniveau is door verschillende omstandigheden op dit moment nogal hoog. Dit uit ze vooral door veel blaffen van een afstand naar datgene wat haar onzeker maakt (dus b.v. een persoon).  Ze heeft door haar verleden wat issues met mannen – die gaat ze liever uit de weg – en waarschijnlijk heeft ze hierdoor geen klik met de zoon des huizes.  Met wat  geduld en vcooral liefde komt dit goed, maar in dit gezin lukt dat niet omdat er ook een niet-stabiele hond in huis is. Hierdoor versterken zij elkaars onzekerheid wat weer stress geeft, bij zowel Luna als de andere hond.
Luna zou het best op haar plaats zijn in een 1-persoonshuishouden (liefst een vrouw) of bij een rustig stel, al dan niet in het bezit van een stabiele hond. Wij zoeken Iemand die niet fulltime werkt, al kan ze prima een paar uur alleen zijn. Iemand die lekker met haar op pad wil gaan, lange wandelingen wil maken, of misschien wil gaan fietsen met haar, cursussen wil volgen enz.  Maar wat vooral belangrijk is, is dat ze eerst tot rust kan komen.
Luna Luna2 Luna3 Luna4

Reacties zijn gesloten.