Dali

DaliDali is onlangs ingeslapen. Heeft toch nog ruim een jaar een heerlijke tijd gehad.
De tumor begon op een gegeven moment te groeien, zij voelde zich lusteloos, kreeg pijn, had er duidelijk geen zin meer in en wilde niet meer eten en drinken. Marie Line heeft gelukkig veel ervaring en had het prima in de gaten. Bijtijds pijnstilling en in overleg met de dierenarts op het juiste moment thuis laten inslapen. Dag lieve Dali…….

In juni 2012 werd Dali door een dierenarts geopereerd aan een tumor en zou waarschijnlijk niet meer dan een paar maanden te leven hebben.

Het baasje van Dali wilde haar laten inslapen omdat hij de kosten voor operatie en nazorg niet kon of wilde opbrengen.

Aangezien Dali in prima conditie verkeerde en betrekkelijk jong was, ging de dierenarts uiteraard niet accoord met euthanasie.

Ze kwam daarna bij een pleegmoeder die vaker katten opneemt die ergens in de toekomst gaan overlijden en die zij een speciaal en warm plekje wil geven voor zo lang als dat duurt.

Dali heeft het daar heerlijk, lees ook het verhaal in onze Nieuwsbrief, en in plaats van “de paar maanden” is ze nu al weer 10 maanden bij Marie Line, die heel erg van haar geniet, zoals mag blijken uit haar verslagje aan de coordinator:

DaliDali is heel goed opgevoed. Zij heeft mij ‘ochtends nog nooit wakker gemaakt, zelfs wanneer haar eetschaaltje leeg was en ik uit wilde slapen. Pas wanneer ik opstond kwam zij mauwend naar me toe.

Ook ‘s avonds als ik televisie kijk en haar eetschaaltje toevallig leeg is, blijft ze rustig en geduldig zitten. Pas als de televisie uitgaat, vraagt zij mijn aandacht.

Wat goed dat zij haar bedje meekreeg. Dit is haar favoriete plek. Zij ligt er vrijwel de hele dag in. Die heb ik op de beste plek van het huis gelegd: op het bureau, boven de radiator, naast het raam, volop in de zon. Als het warm wordt, dan rolt zij op haar rug en gaan haar pootjes de lucht in. Dit is zo’n mooi uitzicht.

Zij ziet er gezond en gelukkig uit. Haar vacht is heel fijn om te aaien.

Zelf vind ik dat zij een droompoes is.

Wij zijn heel gelukkig samen.

DaliOver een paar weekjes gaat ze een keertje voor controle, maar vooral “voor de show” maar haar vroegere dierenarts terug. Die zal, net als wij, heel tevreden zijn dat deze kat nu al weer zo lang van zo’n hoge “kwaliteit van leven” kan genieten.

Reacties zijn gesloten.